Free background from VintageMadeForYou

srijeda, 12. siječnja 2011.

Bijeli biser Jahorina


Drage moje sljedbenice, ne volim puno pisati o mom privatnom životu ovdje na blogu ali ne mogu
a da ne podijelim s vama prekrasne dojmove s našeg zimovanja.
Kako sam s mora i doista uživam u njemu tijekom čitave godine, a ljeto je moje godišnje doba ( ponekad imam osjećaj da spavam zimski san i čekam da se probudim u rano ljetoJ) zimi iskoristimo tjedan dana te odemo s djecom na skijanje. Do sada smo uvijek putovali u Austriju,, odlična za skijanje, ali nešto me ove godine vuklo na drugu stranu gdje nikada nisam bila… nakon dosta dvoumljenja ipak  smo se odlučili za Jahorinu. Bilo je to moje najljepše zimovanje otkad imamo djecu!
Vjerujte mi otkrili smo prekrasan biser netaknute prirode, druželjubivih i toplih ljudi,, fantastične kuhinje te ljepote obližnjeg Sarajeva. Putovanje uz prelijepu tirkizno zelenu rijeku Neretvu i krajolik planina koje se nižu jedna na drugu, kućice koje su ostale u nekom drugom desetljeću sve me je to fasciniralo…Znala sam ja da Bosna ima puuno planina oko 35 ali kada to doživite tek tada možete shvatiti tu veličanstvenost prirode. Kada smo stigli na Jahorinu padao je snijeg a ostale dane imali smo sunce, nema ljepše zime nego na snijegu biti za prekrasnog sunčanog dana!
Sarajevo!!!Prekrasan grad, puno toga nismo vidjeli ali Baščaršiju jesmo i prekrasne mostiće preko rijeke Miljacke.Slastičarna, čevapi i suveniri su neizostavni !
Tu sam popila svoju prvu kavicu s blog frendicom prekrasnom, mladom damom Medom sa bloga http://medam-photogarden.blogspot.com/pogledajte uživat će te u njenim prelijepim fotografijama…Ona je ugodna i draga osoba, žao mi je da nismo imale više vremena za druženje ali nadam se da će biti još prilike…
Na povratku smo svratili na stari most u Mostaru i doista me stari grad oduševio a potom i u moju meku Međugorje u koje idem  svake godine, iz kojeg uvijek iznova izađem smirenija, ( pitomija kako bih ja reklaJ) sretnija  i još zahvalnija za sve što mi ovaj život pruža.
Kao šlag na torti, zadnju večer smo prespavali u Podstrani kamo smo suprug i ja znali otići još kao dečko i cura, jer se tamo budiš uz samo more. Šum i miris mora uz jutarnju kavicu i doručak koji ti netko posluži doista nitko ne može platiti. Onda smo turistički po tko zna koji put razgledali Split, popili kavu na Rivi i krenuli kući. Kad smo se ukrcavali na trajekt za naš otok mužić je s oklijevanjem sporo i nevoljko parkirao auto što vjerujte mi nije njegov običaj…uvijek se žuri kući…
Evo nekoliko slikica prekrasne Jahorine, draži uličica i trgovinica Baščaršije te Mostara… a na kraju je i moje voljeno more!!!!!!!!
Pusa do sljedećeg posta,
Voli vas Arba!






Broj komentara: 11:

  1. Draga moja, što reći osim uuuaaauuuu.
    Slike su ti super, na trenutak sam u mislima i ja bila tamo.
    Pozdrav....

    OdgovoriIzbriši
  2. Uauuuuu beautiful images!!!!
    Have a good day,

    hugs

    ** eljardindemiduende **

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasan post! Često puta su nam biseri na dohvat ruke, a da toga nismo ni vjesni i uvijek je radost kad to shvatimo, zar ne? :)) U Sarajevu, a ni Mostaru, nažalost, nisam bila, ali imam veliku želju posjetiti ta dva divna grada. A susret s Medom sam već pohvalila na njezinu blogu, super je kad se blogerice vide i druže uživo, to je najljepši dio svega ovoga! I za kraj, curke baš ste mi zgodničke! :)) Pusa!!!

    OdgovoriIzbriši
  4. slikice su prekrasne, a i post je odličan...pozz

    OdgovoriIzbriši
  5. Lilly, potpuno se slažem s tobom.
    Ovo je bilo otkrivenje u pravom smislu riječi.
    Hvala ti na komplimentima;)

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam nikada skijala,što nije ni čudo,jer ne volim zimu,snijeg i ostale zimske "radosti",al otkad imam dijete nužno je da provodim vrijeme na snijegu pa sam pomalo počela otkrivati čari sanjkanja,grudanja,pravljenja snjegovića i smrzavanja.Mnogi moji prijatelji idu na skijanje,Austrija,Italija,Francuska,bla,bla,bla.Uvjek pošizim kad čujem te priče kam i s kim i ko je bio...Da idem na zimovanje odabrala bih jednu od domaćih ili "domaćih" destinacija.Hrvatska nam je prekrasna za zimski odmor jednako kao i za ljetni,ljepote Gorskog Kotara meni su nenadmašive,nerazumljivo mi je da Zagrepčani kroz cijelu zimu ni jednom ne odu do Sljemena,...Zato mi je stvarno drago da si promijenila zimovalište u Austriji za nešto domaćije.Sarajevo mi je jedna od destinacija u mom životu koje svakako želim vidjeti i nadam se da će mi se želja ostvariti,a ovakvi oduševljeni opisi samo me još više mame.A ako već dospijem do Sarajeva,sumnjam da ću propustiti Jahorinu,bez obzira što ne volim zimu :-)

    OdgovoriIzbriši
  7. kako je ljepo stat na skije,saonice,grudat se i uzivat u snjeznim radostima... ja sam prije 6 godina bila na kupresu,vise od toga nisam imala prilike vidjeti al svakako bi voljela vidjet Mostar i Sarajevo

    OdgovoriIzbriši
  8. Hola Arba, que lindos paisajes, me encanta la nieve. Acá en Chile es verano y hay como 31°C promedio ..... ufffff. Disfruta....

    Cariños
    Cecilia

    OdgovoriIzbriši
  9. Wow,ovo je stvarno bio super provod.Fotografije su prekrasne i slasne!

    OdgovoriIzbriši
  10. Bas lijepo, da si uzivala u odmoru, fotke su super, na trenutak smo i mi bili s tobom i uzivali:-)
    Pusa

    OdgovoriIzbriši
  11. lEpe fotke! :)
    http://fashiondreamsandthings.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši